Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Vehnäjauho, sunnuntai300g1050kcal36g213g6.3g9g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Kananmuna kuoreton 30g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Rusinat (Rainbow) 1 pss50g160kcal1.5g35.5g0.3g4.8g
Sekahedelmä, kuivattu 50g111kcal1.7g21.9g0.4g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1453g4319kcal100.4g726.4g115.8g39g
Valittu annoskoko727g2159kcal50.2g363.2g57.9g19.5g
Annoskoko puolitettuna363g1080kcal25.1g181.6g29g9.8g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984