Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 3402g996kcal32g153.1g13.6g64.6g
Sipuli (kuorittu)1001g270kcal13g48g2g17g
Porkkana, keskikokoinen 65g751g210kcal4.5g44.7g1.5g18.8g
Persilja 25g6.8kcal0.3g0.3g0.1g2g
Minttu, tuore (-), annos 1g5g2.2kcal0.2g0.4g0g0.3g
Riisi tumma 600g2095kcal42g432.3g13.8g24g
Oliiviöljy 450g3982kcal0g0g450.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)1001g2051kcal150.1g25g150.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14520g19239kcal484.4g1408.4g1262.8g253.4g
Valittu annoskoko7260g9619kcal242.2g704.2g631.4g126.7g
Annoskoko puolitettuna3630g4810kcal121.1g352.1g315.7g63.4g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211