Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g327g1046kcal75.2g173.2g4.9g0g
Mung-papu, gogreen327g1134kcal78.5g204.6g3.6g53.3g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g327g1046kcal75.2g170g4.9g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g934g1149kcal28g242.8g7.5g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g934g495kcal53.2g49.5g9.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1051g284kcal13.7g50.4g2.1g17.9g
Paprika, punainen1401g360kcal12.6g64.4g5.6g28g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g93g19kcal0g6.1g0g0g
Ruokosokeri47g190kcal0g46.6g0g0g
Oliiviöljy 140g1239kcal0g0g140.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g210g53kcal0.9g17.7g0.1g0.8g
Valkosipuli 37g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Inkivääri, tuore, silputtu37g30kcal0.7g6.6g0.3g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14532g14169kcal682g2076g357.2g203g
Valittu annoskoko7266g7084kcal341g1038g178.6g101.5g
Annoskoko puolitettuna3633g3542kcal170.5g519g89.3g50.8g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060