Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1g3.6kcal0.4g0.4g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 220g669kcal19.3g121.9g4.2g30.6g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.6g
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.7g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1454g2952kcal88.8g468.8g61.2g76.4g
Valittu annoskoko727g1476kcal44.4g234.4g30.6g38.2g
Annoskoko puolitettuna364g738kcal22.2g117.2g15.3g19.1g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525