Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g357g214kcal5.3g46.4g0.4g3.2g
Voi 54g388kcal0.6g0.2g43.5g0g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen143g47kcal4.7g7g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 54g177kcal1.1g1.6g18.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g239kcal7.1g48.7g0.8g2.4g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1455g2179kcal40.8g215.8g127.2g13g
Valittu annoskoko728g1089kcal20.4g107.9g63.6g6.5g
Annoskoko puolitettuna364g545kcal10.2g54g31.8g3.3g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258