Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1654g5676kcal168.6g1158.1g19.9g57.9g
Leivinjauhe 72g126kcal3.7g27.2g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g58g230kcal0g57g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1439g1726kcal46g64.7g143.9g0g
Kananmuna kuoreton 791g1129kcal98.9g2.4g81.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1798g1169kcal197.8g75.5g5.4g0g
Sokeri 719g2920kcal0g718.6g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 719g328kcal21.6g34.5g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14544g26609kcal1073.2g4276g522.2g116.6g
Valittu annoskoko7272g13304kcal536.6g2138g261.1g58.3g
Annoskoko puolitettuna3636g6652kcal268.3g1069g130.6g29.2g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908