Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3010g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g66g238kcal29.8g26.5g4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 331g1007kcal29g183.4g6.3g46g
Vehnäjauho puolikarkea 3522g12083kcal358.9g2465.1g42.3g123.3g
Siirappi 120g363kcal0.1g89.2g0g0g
Oliiviöljy 163g1437kcal0g0g162.5g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14544g30257kcal835.6g5528.4g430.2g338.6g
Valittu annoskoko7272g15129kcal417.8g2764.2g215.1g169.3g
Annoskoko puolitettuna3636g7564kcal208.9g1382.1g107.6g84.7g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206