Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 83g252kcal14.9g40.4g0.8g8.9g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.7g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g78g74kcal13.9g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1456g687kcal59g88.2g6g20.4g
Valittu annoskoko728g344kcal29.5g44.1g3g10.2g
Annoskoko puolitettuna364g172kcal14.8g22.1g1.5g5.1g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373