Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)16g45kcal1.5g2.9g3g0.1g
Sokeri 3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Pekoni (Dulano)200g512kcal36g6.4g38g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha640g1063kcal121.6g0g64g0g
Soijakastike 29g17kcal1.5g2.7g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)8g16kcal0g3.8g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Siirappi, tumma48g154kcal0g35.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.4g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 4001g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1520g321kcal18.2g51.7g3g31.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g4997kcal377.4g348.8g219.2g97.2g
Valittu annoskoko7280g2498kcal188.7g174.4g109.6g48.6g
Annoskoko puolitettuna3640g1249kcal94.4g87.2g54.8g24.3g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918