Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 591g2399kcal0g590.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl834g2837kcal116.8g534g25.9g45.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl174g556kcal50.4g57.4g14.1g24.3g
Leivinjauhe 35g61kcal1.8g13.1g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl348g3129kcal0g0g347.7g0g
Rahka, valio1043g678kcal104.3g43.8g3.1g0g
Mustikka metsä- 1252g551kcal6.3g80.1g7.5g41.3g
Kananmuna kuoreton 1530g2182kcal191.2g4.6g156.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1391g476kcal42.6g69.5g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g83g334kcal0g82.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g26406kcal1026.8g2951g1113g223.4g
Valittu annoskoko7280g13203kcal513.4g1475.5g556.5g111.7g
Annoskoko puolitettuna3640g6602kcal256.7g737.8g278.3g55.9g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558