Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen1501g10807kcal15g15g1200.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1501g5254kcal180.1g1065.7g31.5g45g
Luumu kivetön, kuivattu 1501g3055kcal63g564.4g12.8g129.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1238g1771kcal154.8g3.7g127.6g0g
Sokeri 1501g6093kcal0g1499.5g0g0g
Leivinjauhe 38g66kcal2g14.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g54091kcal829.8g6325g2745.4g348.6g
Valittu annoskoko7280g27045kcal414.9g3162.5g1372.7g174.3g
Annoskoko puolitettuna3640g13523kcal207.5g1581.3g686.4g87.2g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278