Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4998g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 833g2518kcal149.3g404g8.3g89.1g
Sipuli (kuorittu)367g99kcal4.8g17.6g0.7g6.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g783g736kcal138.6g0.8g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g6873kcal589g880.4g58.4g205.6g
Valittu annoskoko7280g3437kcal294.5g440.2g29.2g102.8g
Annoskoko puolitettuna3640g1718kcal147.3g220.1g14.6g51.4g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373