Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 2002g2604kcal423.1g0g100.1g0g
Vesi4004g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g112g101kcal3.4g3.9g7.8g0.8g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 661g281kcal2.5g27.1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g20g46kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g6714kcal866.6g110g263.2g20.4g
Valittu annoskoko7280g3357kcal433.3g55g131.6g10.2g
Annoskoko puolitettuna3640g1679kcal216.7g27.5g65.8g5.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291