Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3332g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 183g55kcal2.3g8.8g0.4g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Peruna, vanha, kuorittu 666g507kcal12.5g103.3g1.3g6.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g333g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Lohifilee 1333g2603kcal249.1g0g179.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 666g2200kcal13.3g20g233.2g0g
Kalaliemikuutio 73g223kcal7.3g24.9g10.3g0.8g
Voi 93g677kcal1.1g0.4g75.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g13047kcal587g418.2g1005.6g62.6g
Valittu annoskoko7280g6524kcal293.5g209.1g502.8g31.3g
Annoskoko puolitettuna3640g3262kcal146.8g104.6g251.4g15.7g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811