Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 768g1096kcal96g2.3g78.7g0g
Sokeri 1187g4818kcal0g1185.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1629g294kcal9.1g40.7g6.5g11.4g
Rypsiöljy 838g7409kcal0g0g837.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1815g6229kcal185g1270.7g21.8g63.5g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.6g0g0.2g
Ruokasooda 47g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl605g3873kcal84.7g20.6g381.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g28g102kcal1g22.2g1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g149kcal0g36.9g0g0g
Rusina 279g817kcal7.8g167.8g1.4g27.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g49735kcal772g5529.2g2657g204.4g
Valittu annoskoko7280g24868kcal386g2764.6g1328.5g102.2g
Annoskoko puolitettuna3640g12434kcal193g1382.3g664.3g51.1g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980