Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 61g76kcal6.7g0.2g5.5g0g
Sokeri 59g240kcal0g59.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g17g54kcal3.1g7.1g1.4g3.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl90g335kcal10.9g66.9g1.9g3.2g
Leivinjauhe 5.2g9kcal0.3g2g0g0g
Neljänviljanhiutale 21g69kcal2.1g12.1g0.7g2.4g
Fariinisokeri24g99kcal0g24.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.1g7.6kcal0.1g1.7g0.1g0g
Rypsiöljy 31g277kcal0g0g31.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 70g32kcal2.1g3.3g1g0g
Raparperi 348g117kcal2.4g19.1g0.3g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1458g2630kcal55.4g391.6g84.4g27.2g
Valittu annoskoko729g1315kcal27.7g195.8g42.2g13.6g
Annoskoko puolitettuna365g658kcal13.9g97.9g21.1g6.8g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733