Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 19g133kcal0.1g0.1g15g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen224g74kcal7.4g11g0g0g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki75g42kcal6.4g3.7g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 389g1334kcal39.6g272.2g4.7g13.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1458g3193kcal112g574.4g39.8g29.8g
Valittu annoskoko729g1597kcal56g287.2g19.9g14.9g
Annoskoko puolitettuna365g798kcal28g143.6g10g7.5g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567