Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio250g163kcal25g10.5g0.7g0g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Mantelirouhe, 1 rkl60g347kcal12.7g3.2g30.3g7g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g75g90kcal0.4g22.5g0.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1458g4208kcal96.4g257.4g306.6g14.8g
Valittu annoskoko729g2104kcal48.2g128.7g153.3g7.4g
Annoskoko puolitettuna365g1052kcal24.1g64.4g76.7g3.7g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965