Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 649g1848kcal100.5g1.3g162.1g0g
Sinappi 162g213kcal7.1g22.9g9.7g2.8g
Rypsiöljy 5837g51616kcal0g0g5836.8g0g
Viinietikka 486g101kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g97g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 65g184kcal6.7g27.5g1.4g17g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g107921kcal228.6g108.2g12020g39.6g
Valittu annoskoko7296g53961kcal114.3g54.1g6010g19.8g
Annoskoko puolitettuna3648g26980kcal57.2g27.1g3005g9.9g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868