Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1774g374kcal21.3g60.3g3.5g37.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1774g497kcal10.6g105.6g3.5g44.4g
Sipuli (kuorittu)710g192kcal9.2g34.1g1.4g12.1g
Valkosipuli 43g46kcal3.4g6.9g0.3g0.9g
Inkivääri, tuore, silputtu28g23kcal0.5g5.1g0.2g0.6g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g21g49kcal2.3g8.2g0.7g0g
Vesi2839g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g71g625kcal0g0g71g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g3610kcal94.6g440.4g161.2g190.6g
Valittu annoskoko7296g1805kcal47.3g220.2g80.6g95.3g
Annoskoko puolitettuna3648g903kcal23.7g110.1g40.3g47.7g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174