Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen599g4309kcal0g0g478.8g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl1496g5387kcal179.6g1062.4g31.4g0g
Kananmuna kuoreton 658g939kcal82.3g2g67.5g0g
Sokeri 898g3644kcal0g896.9g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 1197g1030kcal37.1g52.7g71.8g0g
Vadelma 2394g984kcal23.9g98.2g19.2g88.6g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g32882kcal649g4294.4g1337.4g177.4g
Valittu annoskoko7296g16441kcal324.5g2147.2g668.7g88.7g
Annoskoko puolitettuna3648g8221kcal162.3g1073.6g334.4g44.4g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375