Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow10g55kcal0.1g0.1g6g0g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.8g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 20g7.1kcal0g1.4g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 4.5g3.4kcal0g0.8g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow5g27kcal0g0g3g0g
Sokeri 8.5g34kcal0g8.5g0g0g
Ruishiutale 9g27kcal0.8g4.7g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g395kcal5.2g45.8g19.8g4g
Valittu annoskoko73g197kcal2.6g22.9g9.9g2g
Annoskoko puolitettuna37g99kcal1.3g11.5g5g1g
Arvot/100g100g270kcal3.6g31.3g13.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324