Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.6g1.9kcal0g0.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)16g51kcal2.2g9.3g0.5g2g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g32g112kcal4.1g22.2g0.6g1.1g
Voi, 1 tl, 5 g2g15kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g362kcal13.2g63.8g5.4g6.4g
Valittu annoskoko73g181kcal6.6g31.9g2.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna37g91kcal3.3g16g1.4g1.6g
Arvot/100g100g248kcal9g43.7g3.7g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577