Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2g6.1kcal0g1.5g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 22g67kcal1.9g12.2g0.4g3.1g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.1g0.2g0.5g
Auringonkukansiemen 5g30kcal1.2g0.6g2.5g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g296kcal8.8g46.8g6.2g7.8g
Valittu annoskoko73g148kcal4.4g23.4g3.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna37g74kcal2.2g11.7g1.6g2g
Arvot/100g100g203kcal6g32.1g4.3g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525