Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl8.4g29kcal1.2g5.4g0.3g0.5g
Vehnänalkio, 0,25 dl1.7g5.6kcal0.5g0.6g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Rahka, valio11g6.8kcal1g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 13g5.5kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 14g4.8kcal0.4g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g265kcal10.2g29.4g11.2g2.2g
Valittu annoskoko73g133kcal5.1g14.7g5.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna37g66kcal2.6g7.4g2.8g0.6g
Arvot/100g100g181kcal7g20.1g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558