Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 27g10kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g16g53kcal2.6g10g0.3g1g
Kerma,kevyt 7%,flora13g11kcal0.1g0.6g0.9g0g
Aurajuusto4.6g16kcal0.9g0g1.3g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g5.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.4g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g7.2kcal0g0g0.8g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g199kcal8.2g26g6.8g3.8g
Valittu annoskoko73g100kcal4.1g13g3.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna37g50kcal2.1g6.5g1.7g1g
Arvot/100g100g136kcal5.6g17.8g4.6g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054