Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.7kcal0.4g0.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g6.8g24kcal0.1g6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6.8g21kcal1.2g3.7g0.2g0.9g
Vehnäjauho, sunnuntai8.8g31kcal1.1g6.3g0.2g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g14g42kcal2.3g7.3g0.4g1.8g
Voi, normaalisuolainen (Valio)3.4g24kcal0g0g2.7g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g11g6.8kcal1.1g0.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.1g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl2.3g13kcal0.5g0.1g1.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g347kcal14.4g50.4g9.8g6.8g
Valittu annoskoko73g173kcal7.2g25.2g4.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna37g87kcal3.6g12.6g2.5g1.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183