Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 12g36kcal2.1g5.7g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Naudanliha keskiarvo 5.9g9kcal1.1g0g0.5g0g
Sianliha keskiarvo 5.9g13kcal1.1g0g1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g116kcal8.6g11.6g3.2g2.6g
Valittu annoskoko73g58kcal4.3g5.8g1.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna37g29kcal2.2g2.9g0.8g0.7g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019