Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g2g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g1.5g2.7kcal0g0.6g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 21g3.8kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Paprika keltainen 16g4.9kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sitruuna kuorittu 2.1g0.9kcal0g0g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu0.3g0.2kcal0g0.1g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)3.5g13kcal0.3g3g0g0g
Katkarapu 13g8.7kcal1.8g0g0.1g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g14g27kcal0.4g0.4g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g124kcal5.6g11g5.6g1g
Valittu annoskoko73g62kcal2.8g5.5g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna37g31kcal1.4g2.8g1.4g0.3g
Arvot/100g100g84kcal3.8g7.5g3.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275936