Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 15g5.1kcal0.5g0.7g0g0g
Hiiva 1.3g1kcal0.2g0g0g0.1g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.1g0.3g1g
Margariini 80 % laktoositon 3.3g23kcal0g0g2.6g0g
Kananmuna kuoreton 2.2g3.2kcal0.3g0g0.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 11g98kcal0.1g0g11g0g
Sokeri 9g37kcal0g9.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g554kcal7.8g65.8g28.2g2.2g
Valittu annoskoko73g277kcal3.9g32.9g14.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna37g139kcal2g16.5g7.1g0.6g
Arvot/100g100g377kcal5.3g44.8g19.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853