Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta18g66kcal2.4g12.8g0.4g0.6g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g6.2g45kcal0.1g0.1g5g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 13g4.4kcal0g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g395kcal7.6g60.8g13g1.6g
Valittu annoskoko74g198kcal3.8g30.4g6.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna37g99kcal1.9g15.2g3.3g0.4g
Arvot/100g100g268kcal5.2g41.2g8.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095