Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow100g549kcal0.9g0.9g59.9g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.1g1.2g3.4g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 200g71kcal0.3g14.2g0.2g4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 45g34kcal0.1g7.6g0g0.7g
Margariini, 60%, Rainbow50g274kcal0.4g0.4g29.9g0g
Sokeri 85g344kcal0g84.7g0g0g
Ruishiutale 90g265kcal7.9g46.7g2.2g12.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1460g3950kcal53.4g457.4g198g41.2g
Valittu annoskoko730g1975kcal26.7g228.7g99g20.6g
Annoskoko puolitettuna365g988kcal13.4g114.4g49.5g10.3g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324