Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 301g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g61kcal0g14.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1g3.6kcal0.5g0.4g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 221g671kcal19.3g122.3g4.2g30.7g
Vehnäjauho puolikarkea 131g448kcal13.3g91.3g1.6g4.6g
Auringonkukansiemen 50g298kcal11.5g6.3g24.8g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1460g2963kcal89.2g470.4g61.4g76.6g
Valittu annoskoko730g1481kcal44.6g235.2g30.7g38.3g
Annoskoko puolitettuna365g741kcal22.3g117.6g15.4g19.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525