Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1169g3533kcal209.5g566.9g11.7g125.1g
Vesi, vesijohtovesi 4676g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)281g76kcal3.6g13.5g0.6g4.8g
Naudanliha keskiarvo 585g893kcal112.8g0g49.1g0g
Sianliha keskiarvo 585g1277kcal106.8g0g95.3g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14616g11556kcal865.4g1160.8g313.4g259.8g
Valittu annoskoko7308g5778kcal432.7g580.4g156.7g129.9g
Annoskoko puolitettuna3654g2889kcal216.4g290.2g78.4g65g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019