Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g44g314kcal0.4g0.4g34.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 128g438kcal13g89.4g1.5g4.5g
Kauralese 26g94kcal4.7g11.9g2g4.6g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.1g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 87g56kcal2.8g4.2g3.1g0g
Parsakaali brokkoli 109g38kcal5g2.1g0.3g2.7g
Kirsikkatomaatti, suomalainen44g8.7kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Paprika keltainen 52g16kcal0.5g2.7g0.1g1g
Saksanpähkinä 26g178kcal3.9g0.9g17.1g4.2g
Kananmuna, omega, 1 kpl72g94kcal9.4g0.2g6g0g
Ruokakerma Valio 5%87g52kcal1g2.4g4.4g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl6.6g35kcal0.3g0.2g3.7g0.3g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta44g200kcal17.5g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1463g3065kcal118g235.6g174.4g35.8g
Valittu annoskoko732g1533kcal59g117.8g87.2g17.9g
Annoskoko puolitettuna366g766kcal29.5g58.9g43.6g9g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472