Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g199g658kcal17.1g106.9g18.1g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen75g541kcal0.8g0.8g60.1g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g200g168kcal2.2g36.7g0.8g3.6g
Kuohukerma,valio,2dl100g341kcal2g3g35g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g150g706kcal11.3g97.6g30g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1464g4887kcal66.8g504.8g288g22.2g
Valittu annoskoko732g2443kcal33.4g252.4g144g11.1g
Annoskoko puolitettuna366g1222kcal16.7g126.2g72g5.6g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163