Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g400g96kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Kurkku, tuore120g12kcal0.7g2g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Paprika, punainen20g5.1kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Sokeri34g138kcal0g33.9g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g40g8kcal0g2.6g0g0g
Siirappi, tumma2.8g9kcal0g2.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1465g1193kcal12.4g114g74.2g20.6g
Valittu annoskoko732g597kcal6.2g57g37.1g10.3g
Annoskoko puolitettuna366g298kcal3.1g28.5g18.6g5.2g
Arvot/100g100g82kcal0.8g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633