Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi312g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl4.7g12kcal0.6g0.1g1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g61g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Selleri, annos 50g1.6g0.2kcal0g0g0g0g
Palsternakka 19g12kcal0.1g2.2g0.1g0.8g
Kiinankaali 47g9kcal0.7g1.1g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g131g79kcal2g17.1g0.1g1.2g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g109g241kcal12g2.2g20.8g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%31g34kcal0.8g0.8g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1465g816kcal33.6g55.6g50.6g8.6g
Valittu annoskoko733g408kcal16.8g27.8g25.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna366g204kcal8.4g13.9g12.7g2.2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501