Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g1988g6579kcal170.9g1069.4g180.9g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen751g5407kcal7.5g7.5g600.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2003g1682kcal22g366.5g8g36g
Kuohukerma,valio,2dl1001g3405kcal20g30g350.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka75g300kcal0g74.4g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g1502g7060kcal112.7g976.3g300.4g75.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14640g48866kcal666.2g5048.2g2881.2g222.2g
Valittu annoskoko7320g24433kcal333.1g2524.1g1440.6g111.1g
Annoskoko puolitettuna3660g12217kcal166.6g1262.1g720.3g55.6g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163