Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 3000g715kcal54g65.4g9g68.4g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g30g30kcal0g6.3g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl600g2142kcal12g18g228g0g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa600g1800kcal138g0g138g0g
Voi, 1 tl, 5 g90g657kcal0.9g0.9g72g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14652g10723kcal411g186.2g894.2g140g
Valittu annoskoko7326g5362kcal205.5g93.1g447.1g70g
Annoskoko puolitettuna3663g2681kcal102.8g46.6g223.6g35g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130