Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 320g1707kcal1.1g1.1g192.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 320g1100kcal32.7g224.3g3.8g11.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4807g2191kcal144.2g230.7g72.1g0g
Emmental, punaleima 17%1068g3098kcal363.2g0g181.6g0g
Valkopippuri, annos 1g5.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 5.3g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 40g211kcal0.1g0.1g23.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g136kcal4g27.7g0.5g1.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 590g269kcal17.7g28.3g8.9g0g
Emmental, punaleima 17%131g381kcal44.7g0g22.3g0g
Valkopippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14655g18182kcal1215.4g1024.4g1010.4g25.2g
Valittu annoskoko7328g9091kcal607.7g512.2g505.2g12.6g
Annoskoko puolitettuna3664g4545kcal303.9g256.1g252.6g6.3g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382