Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 840g292kcal38.5g16.2g2.5g20.8g
Kukkakaali 1008g243kcal18.2g22.2g3g23.2g
Peruna, keskikokoinen 60g2072g1243kcal31.1g269.4g2.1g18.6g
Feta, Arla Apetina 3%1120g1232kcal201.6g22.4g33.6g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1400g840kcal14g63g56g0g
Kananmuna kuoreton 672g959kcal84g2g68.9g0g
Rypsiöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14672g13578kcal774.8g790.4g780.2g125.2g
Valittu annoskoko7336g6789kcal387.4g395.2g390.1g62.6g
Annoskoko puolitettuna3668g3395kcal193.7g197.6g195.1g31.3g
Arvot/100g100g93kcal5.3g5.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101275