Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1444g7434kcal56.3g808.4g433.1g76.5g
Voi 1444g10472kcal17.2g5.8g1173.6g0g
Sokeri 1227g4980kcal0g1225.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1588g2001kcal174.7g4.8g142.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1642g5634kcal167.3g1149.4g19.7g57.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14688g61042kcal831g6388.4g3538.6g268g
Valittu annoskoko7344g30521kcal415.5g3194.2g1769.3g134g
Annoskoko puolitettuna3672g15261kcal207.8g1597.1g884.7g67g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834