Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 175g82kcal3.2g12.5g1.6g2.2g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 7g21kcal0g5.2g0g0g
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g70g217kcal8.4g50.4g1.9g8.4g
Pellavansiemenet, Pellavainen35g161kcal6.9g0.3g14.7g10.7g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g105g378kcal13.6g72.4g3.1g10.5g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g245g857kcal33g160.6g7.1g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1470g3514kcal130.2g602.8g66.2g90.6g
Valittu annoskoko735g1757kcal65.1g301.4g33.1g45.3g
Annoskoko puolitettuna368g879kcal32.6g150.7g16.6g22.7g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544