Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa153g26kcal0.6g3.8g0.9g1.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g109g22kcal0.7g3.6g0.3g0g
Purjosipuli 88g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Maa-artisokka 175g80kcal0.9g14.3g0.3g7g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)88g53kcal0.9g3.9g3.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa35g105kcal8g0g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1470g659kcal26.4g65.8g26.8g24.2g
Valittu annoskoko735g330kcal13.2g32.9g13.4g12.1g
Annoskoko puolitettuna368g165kcal6.6g16.5g6.7g6.1g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090