Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 341g112kcal2.1g19g0.7g8.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 245g187kcal4.6g38g0.5g2.5g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.1g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 6.4g20kcal0.6g0.9g1.5g0.1g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Basilika, kuivattu 0.9g2.2kcal0.1g0.2g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.9g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 18g30kcal1.3g0.4g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1470g789kcal23.8g131.2g11g26.6g
Valittu annoskoko735g395kcal11.9g65.6g5.5g13.3g
Annoskoko puolitettuna368g197kcal6g32.8g2.8g6.7g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242