Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Punajuuri 1200g461kcal12g82.8g2.4g30g
Vesi, vesijohtovesi 1400g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g40g104kcal4.4g1.4g8.8g0.6g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste120g888kcal0g0g98.4g0g
Risottoriisi (Pirkka)800g2640kcal53.6g640g3.2g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)400g180kcal0.8g44g4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)90g18kcal0g5.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu2000g1200kcal20g90g80g0g
Aurajuusto500g1700kcal100g0g145g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14700g14813kcal402.4g1805g686.8g88.4g
Valittu annoskoko7350g7407kcal201.2g902.5g343.4g44.2g
Annoskoko puolitettuna3675g3703kcal100.6g451.3g171.7g22.1g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123