Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1334g9474kcal4g2.7g1067.4g0g
Sokeri 907g3683kcal0g906.4g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2669g8139kcal258.9g1635.9g53.4g386.9g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Mustikka metsä- 1921g846kcal9.6g123g11.5g63.4g
Sokeri448g1820kcal0g447.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 53g179kcal0g43.6g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g48374kcal547.8g6339.2g2264.6g902.2g
Valittu annoskoko7360g24187kcal273.9g3169.6g1132.3g451.1g
Annoskoko puolitettuna3680g12094kcal137g1584.8g566.2g225.6g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906