Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g801g216kcal10.4g38.5g1.6g13.6g
Punajuuri 1202g461kcal12g82.9g2.4g30g
Vesi, vesijohtovesi 1402g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g40g104kcal4.4g1.4g8.8g0.6g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste120g889kcal0g0g98.5g0g
Risottoriisi (Pirkka)801g2644kcal53.7g640.9g3.2g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)401g180kcal0.8g44.1g4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)90g18kcal0g5.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu2003g1202kcal20g90.1g80.1g0g
Aurajuusto501g1702kcal100.1g0g145.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g14833kcal402.8g1807.6g687.6g88.4g
Valittu annoskoko7360g7417kcal201.4g903.8g343.8g44.2g
Annoskoko puolitettuna3680g3708kcal100.7g451.9g171.9g22.1g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123