Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 266g1430kcal2.4g1.9g159.7g0g
Sokeri 1132g4594kcal0g1130.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1730g5936kcal176.3g1211.1g20.8g60.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1331g426kcal39.9g62.5g0g0g
Rypsiöljy 240g2118kcal0g0g239.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2662g947kcal4.3g189.2g2.4g53.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g30902kcal445.8g5190.6g844.8g227.6g
Valittu annoskoko7360g15451kcal222.9g2595.3g422.4g113.8g
Annoskoko puolitettuna3680g7726kcal111.5g1297.7g211.2g56.9g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247